-->
  Register Account

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Iliad By Homer Robert Fitzgerald Transl Read By George Guidall - (Flannery O'C...
[Image: 0lNpAjZY_o.png]

Misterium i maniery. Pisma przygodne w wyborze i opracowaniu Sally i Roberta Fitzgeraldów (Flannery O'Connor, Robert Fitzgerald i inni ,Sally Fitzgeraldzwiń) (2020) polski

Quote:Zbiór esejów i wykładów poświęconych wszystkiemu, co zajmowało amerykańską pisarkę przez całe jej życie. Tom otwiera niezwykły tekst o pawiach, którymi się pasjonowała („Zaraz po wypuszczeniu ptaków z klatki byłam tak rozgorączkowana, że powiedziałam: - Chcę mieć ich tyle, żebym przy każdym wyjściu z domu na któregoś wpadała". „Kiedy paw bierze kąpiel, niemal zupełnie znika w tumanie piasku. A jeżeli ktoś wtedy przygalopuje, dzierżąc miotłę jak pikę, przez obłok piachu i latających kwiatów dostrzeże tylko parę zielonych piór i paciorkowate, pałające rozkoszą oko"). Kolejne części książki poświęcone są warsztatowi pisarskiemu („Tam, gdzie artyście nadal się ufa, nie oczekuje się odeń dodawania otuchy"),literaturze amerykańskiego Południa („Oczywiście wiem z doświadczenia, że czytelnik z Północy dopatrzy się groteski we wszystkim, co południowe, chyba że będzie to prawdziwa groteska, wtedy bowiem uzna ją za realizm") oraz związkom literatury z religią („Jeżeli dzisiejszy czytelnik w ogóle wierzy w łaskę, uważa ją za coś, co można oddzielić od przyrodzoności i podać mu na surowo jako Natychmiastowe Wsparcie Duchowe"). Skromne, choć niepozbawione pewności siebie, bezpretensjonalne, a zarazem oryginalne spojrzenie na literaturę, na to co ulotne, i to, co wieczne.

🌞 Duration: 16:38:56
🌞 BitRate: 80 Kbps

[center]⋆🕷- - - - -☽───⛧ ⤝❖⤞ ⛧───☾ - - - -🕷⋆[/center]

⭐️ The Iliad By Homer Robert Fitzgerald Transl Read By George Guidall ✅ (588.21 MB)
NitroFlare Link(s)
Code:
https://nitroflare.com/view/17D2C20F59E51AB/The.Iliad.By.Homer.Robert.Fitzgerald.Transl.Read.By.George.Guidall.rar?referrer=1635666

RapidGator Link(s)
Code:
https://rapidgator.net/file/08262319c5ec5e5a469efe669bb9f890/The.Iliad.By.Homer.Robert.Fitzgerald.Transl.Read.By.George.Guidall.rar
[Image: signature.png]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:

Download Now   Download Now
Download Now   Download Now

Telegram